Hollandse Mossels

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de mossels goed schoon. Kook de mossels in twee keer, dus niet allemaal tegelijk. Vul een mosselpan met 1/2 van groenten, 1/2 mossels, 1/2 wijn en 1/2 kruiden. Breng de mossels met de deksel op de pan snel aan de kook. Als het vocht opkomt de deksel even oplichten, zodat het vocht weer zakt. Af en toe de pan even omschudden. Herhaal deze handelingen 2 a 3 keer. De mossels zijn klaar als ze naar zo′n 5 minuten geopend zijn. De dicht gebleven mossels niet eten. Herhaal dit voor de volgende pan. Tip: lekker met knoflooksaus EET U SMAKELIJK

Hollandse Mossels is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zeeuwse Mosselsoep
20-30 min -
Bekijk recept
CALAMARI EN MOSSELSALADE
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zeeuwse Mosselsoep
30-60 min -
Bekijk recept
Mediterane Mossels
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept