Verwarm de oven op 2000c en snij de bolletjes open. Snij de ui in kleine stukjes (eerst ontvellen). Klontje boter in een hete pan en bak de ui tezamen met het gehakt en geperste knoflook (rullen). Voeg de kerrie toe en laat even pruttelen. Voeg wat peper, tabasco en worchestersaus naar smaak toe. Voeg 1 dl water toe aan het gehaktprutje en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Doe tenslotte de soepgroenten erbij en laat het geheel even 5 min pruttelen. Maak van de bloem en wat water in een kopje een glad sausje en roer het door het gehaktprutje zodat het een beetje bindt. Haal de pan van het vuur en verdeel het gehaktprutje over de 8 halve bolletjes. Plaats de bolletjes voor 5 min in de oven en klaar is kees. Dus in een kwartiertje een heerlijke maaltijd op tafel. Schenk er een glas witte chardonnay bij.
Pittige Gehaktbroodjes is een recept van Smulweb.nl