Kerriesaus

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een pannetje en fruit daarin de ui en het kerriepoeder goudgeel. Voeg de bloem toe en giet er dan geleidelijk al roerend de bouillon bij tot een gladde saus ontstaat. Voeg vervolgens ook de melk toe en laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Was de rozijnen en dep ze droog met keukenpapier, snijd de schijven ananas in stukjes en roer beide door de saus. Breng de saus op smaak met zout en een snufje paprikapoeder. Deze kerriesaus is lekker bij: rijst, kip, varkensvlees, gehakt, bloemkool, spruitjes, witte kool, prei, gekookte en gestoofde vis.

Kerriesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept