Gembersaus

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel het sjalotje en het teentje knoflook en snipper ze heel fijn. Doe de olie, het sjalotje en de knoflook in een schaal en verwarm ze, onafgedekt, ca. 1 minuur op vol vermogen. Roer de jam, de ketchup, de sherry en 1/2 dl water erdoor. Verwarm de saus, onafgedekt, ca. 3 minuten op vol vermogen. Klop nog een keer door en breng de saus op smaak met zout en een mespuntje cayennepeper.Voor ca. 3 dl sausBevat per dl: 140 calorieen - vet 2 g - eiwit 1 g - koolhydraten 25 g.

Gembersaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept