Maak intussen de vulling: Snipper de gepelde sjalot en het schoongemaakte lente-uitje. Verhit de olie in een koekepan en fruit de sjalot- en lente-ui snippers kort. Pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit, voeg het gehakt toe en bak het rul met een vork. Roer de ketjap, de fijngehakte selderij, het zout en de suiker erdoor. Neem de pan van het vuur. Knip van bakpapier ca. 20 vierkantjes van ca. 5x5 cm. Druk de deegbal plat en trek er ca. 20 deegstukjes af, ter grootte van een stuiter. Druk elk stukje deeg plat tot een rondje en schep er 1 tl van de gehaktvulling op. Vouw het deeg om de vulling, druk da randen van het deeg stevig tegen elkaar en maak er een bolletje van. Leg de bolletjes met de dichtgevouwen kant naar onderen op de stukjes bakpapier en leg ze op een dienblad. Bewaar de bolletjes afgedekt met een droge doek (maximaal 2 uur) tot gebruik op een koele plaats, maar niet in de koelkast! Stoom de bolletjes gaar (ca. 20 minuten) in een stoompan boven een laag kokend water. Tijdens het stomen rijzen de bolletjes nog iets, dus ze mogen niet te dicht bij elkaar liggen. Serveer de broodjes warm. TIP: Als je de broodjes nog langer van te voren klaar wil maken, zet ze dan na het vullen, WEL in de koelkast! (om het rijzen te stoppen) Haal ze ca. 1 uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat ze weer op kamertemperatuur komen en de gist weer geaktiveerd wordt. In plaats van stomen, kunnen de broodjes ook gefrituurd worden; ca. 10 minuten in frituurolie van 160?C, draai de broodjes halverwege de bereidingstijd om.
Chinese Gevulde Broodbolletjes, Ba Pao is een recept van Smulweb.nl