Bitterballen

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt de boter en roer er de bloem door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij. Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. Meng de eidooiers met der oom, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!! Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de bitterbalen in ca 5 minuten

Bitterballen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min Snack
Bekijk recept
Bitterballen van vis
< 20 min -
Bekijk recept

Bitterballen van Friese nagelkaas
45 min Snack
Bekijk recept
Hollandse groente-kaasbitterballen
240 min-
Bekijk recept
Tofu-bitterballen met mosterdsaus
30 min Snack
Bekijk recept
Bitterballen van vis
< 20 min -
Bekijk recept