Smelt in een kleine braadpan de eetlepel boter. Bak hierin de uien tot ze glazig zijn maar niet bruin. Doe in een grote kom de uien, aardappelpuree, brood of paneermeel, gehakt, slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingredienten goed vermengd zijn, en het een glad en luchtig mengsel is. Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee. Leg de balletjes op een schaal en bedek ze met plastic huishoudfolie. Smelt de 2 eetlepels boter tezamen met de olie in een pan. Braad hierin de balletjes aan alle kanten door voortdurend de pan te schudden. In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes mooi bruin en gaar. Neem de balletjes uit de pan en giet het vet eraf. Roer de bloem door het vet. Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is. Giet de saus over de balletjes en dien ze op.