Zweedse Gehaktballetjes

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt in een steelpan 1 eetl. boter en fruit hierin de ui zachtjes glazig. Prak in een kom de aardappel heel fijn. Voeg het gehakt, het paneermeel, het ei, 4 eetl. van de slagroom, de peterselie, peper en 1 theel. zout toe. Meng dit alles goed door elkaar en vorm er met natte handen ca. 24 kleine balletjes van.Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca. 8 min. rondom bruin en gaar. Schenk de rest van de room erbij en laat de gehaktballetjes nog enkele minuten sudderen tot ze omhuld zijn met de saus. Serveer de balletjes warm als hoofdgerecht of koud voor een buffet.

Zweedse Gehaktballetjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept