Ierse Taart Met Lamsvlees, Groenten En Spek

8
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De deegplakjes op elkaar leggen, uitrollen en bakvorm mee bekleden. Met bakpapier bekleden en steunvulling erin gieten. Taartbodem in het midden van de oven 20 minuten bakken. Ongeschilde aardappelen in 20 minuten gaarkoken, pellen en in dobbelstenen van 2 cm snijden. Wortel en koolrabi in ruim kokend water met wat zout 2 minuten koken, daarna meteen koud afspoelen. Oven doorschakelen naar 200? C. Vlees laten uitlekken, marinade opvangen, sjalot en laurier verwijderen. Vlees droogdeppen en met bloem bestrooien. In wok olie en boter verhitten en vlees al omscheppend rondom bruinbakken. Vlees met schuimspaan uit wok scheppen en met zout bestrooien. Marinade bij bakvet gieten, iets laten inkoken en laten afkoelen. Aardappelblokjes in taart scheppen, vlees en groenten erover verdelen. Maizena met room losroeren. Mengen met de marinade en over de taart schenken. Plakjes spek over taart verdelen en aan de kanten instoppen. Taart op rooster onder het midden van de oven 45 minuten laten bakken. Indien nodig tussentijds afdekken met folie zodat ze niet te donker wordt.

Ierse Taart Met Lamsvlees, Groenten En Spek is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ierse lendenbiefstuk, "gravy" saus en wortelkoekjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blini's met zure room, bietjes en zalm
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ierse room
Nagerecht
Bekijk recept
Ierse rundvlees-brochette
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept