Chocoladevierkantjes Met Kersen

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mix voor het deeg de boter op de hoogste stand in 30 seceonden tot een glad geheel. Voeg suiker, vanillesuiker en mix het geheel tot een vaste massa. Meng de bloem met het bakpoeder. Zeef dit mengsel en mix er op de middelste stand steeds 1 eetlepel van door de massa. Verdeel 1/3 van het deeg over een ingevet bakblik. Zeef het cacaopoeder, roer het met de melk door de rest van het deeg. Laat de zure kersen goed uitlekken, schik ze op het donkere deeg en verdeel het gelijkmatig over het lichte deeg en schuif het bakblik in de op 200 graden voorverwarmde oven. Bak de cake 35-40 minuten. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. Bereid een pudding van puddingpoeder, suiker en melk volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar met 100 gram suiker. Laat de pudding afkoelen en roer hem af en toe door. Roer de boter tot een smeuige massa en lepel de koude pudding erdoor. Bestrijk de afgekoelde cake gelijkmatig met de botercreme en zet hem in de koelkast. Breek de pure chocolade in stukjes, roer ze met het kokosvet op laag vuur au bain marie tot een glad glazuur. Strijk het glazuur over de hardgeworden botercreme. Maak eventueel met een vork decoratieve figuren in het taartopppervlak.

Chocoladevierkantjes Met Kersen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stokbrood met mozzarella, kip & kersen
10 min
Bekijk recept
Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Schapenkaas met kersencompote
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept