Zuurkoolschotel

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardappelen schillen en overlangs in achten snijden (zoals sinaasappelparten). (Even voorkoken kan ook, dan wordt de oventijd iets korter. En voor wie het echt makkelijk wil: voorgekookte aardappelen of voorgekookte aardappelpartjes kopen.) De helft van de aardappelen in de romertopf leggen, de helft van de spekjes erover strooien, de uit elkaar getrokken zuurkool erop, rest van de spekjes erover en dan de rest van de aardappelen. (Aardappelen eventueel licht met zout bestrooien, naar smaak.) De braadworsten er bovenop leggen. Deksel op de romertopf, de schotel in de oven plaatsen en deze inschakelen op een temperatuur van 200 graden*.Gezien de grote hoeveelheid heb ik de schotel bijna 2 uren in de oven laten staan, toen was hij perfect. Bij een kleinere hoeveelheid kan de oventijd verkort worden, kijk dan na anderhalf uur of de aardappelen gaar zijn; zijn de worstjes niet bruin, plaats de schotel dan nog even zonder deksel in de hete oven terug. * Elektrische ovens verwarmen geleidelijk tot de juiste temperatuur bereikt is. Gasovens niet. Daarom bij gasovens de temperatuur steeds iets hoger instellen tot je op het gewenste punt zit (eerst op 1, dan 2, enz.) - dit ter voorkoming van uit elkaar barsten van de romertopf.

Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept