Zuurkool Met Noorse Zalm

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in de stoompan een royale hoeveelheid water aan de kook. Laat het zout in het kokende water oplossen. verdeel de zuurkool zo gelijk mogelijk over de geperforeerde bodem van de inzetpan-of mandje van de stoompan. Sprenkel de wijn erover. Plaats de pan of het mandje boven het kokende water. Sluit de pan met het deksel en laat alles 10 minuten stomen. Spoel intussen de zalmfilets onder stromend koud water. maak de stukken droog met keukenpapier. Wrijf ze heel licht in met wat zout en peper. Neem na de aangegeven tijd het deksel van de stoompan. Leg de stukken zalm op de zuurkool. Sluit de pan opnieuw met het deksel en laat alles nog 6-8 minuten(tijd is afhankelijk van de dikte van de zalmfilets)stomen.

Zuurkool Met Noorse Zalm is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept