Rode Kool Met Speculaas

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rode kool klein snijden, uien snipperen,4,5,of 6 speculaasjes klein breken. eerst uisnippers in weinig olijfolie in een pan op laag vuur van glazig tot lichtbruin bakken. omscheppen met een houten lepel. klaarzetten: een kop water met azijn: 3 delen water 1 deel azijn. de kool bij de uien in de pan doen met zout en peper. vlam hoog. speculaas erbij doen. omroeren met een houten lepel. goed opletten met ogen, of liever met neus. komt er een spoortje geur van schroeiende kool naar boven een scheutje zuur water in de pan. SPEKTAKEL!! doorgaan met omscheppen, vlam hoog, scheutje nat en nog eens. dan vlam laag, deksel op de pan en 20 tot 35 min laten staan. had gekund: scheutje ketjap, een zure appel er klein bij, kruidnagels.

Rode Kool Met Speculaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Speculaas bonbons
60 min -
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Snack
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept