Roergebakken Witlof

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de wortel en snijd hem in schuine plakjes. Maak de witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes. Verhit de boter in een wok (of braadpan) en fruit de uiringen en de wortelplakjes al omscheppend 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de suiker toe en laat deze al omscheppend smelten. Stoof de uien met de wortel 10 minuten op een heel laag vuur met de deksel op de pan. Schep de witlof en de bosuitjes erdoor en laat de witlof al omscheppend in ca. 5 minuten beetgaar worden. Roer de azijn en peper en zout naar smaak erdoor.

Roergebakken Witlof is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept