Verhit 40 gram boter in een wok en voeg de spinazie bij gedeelten toe. Laat de groente onder voortdurend omscheppen in 3 minuten slinken. Roer de slagroom erdoor. Strooi zout, peper, nootmuskaat en allesbinder erover. Roer daarna alles krachtig door. Doe de spinazie over in een lage beboterde ovenvaste schaal. Maak op gelijke afstanden 8 holletjes in de spinazie. Laat in elk holletje een eitje glijden. Schep in een kom geraspte kaas en broodkruim luchtig door elkaar. Bedek het gehele gerecht ermee en leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal iets onder het midden in de tot 220 °C voorverwarmde oven en laat er in circa 10 minuten een fraai goudbruin korstje op komen. Dien het gerecht onmiddellijk daarna op.
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)