Doe een klontje boter in de pan smelten. Wanneer de pan heet is doe je er de zwammen in tesamen met het versneden teentje look. Alles kruiden met peper en zout. Kort bakken. Zet de champignons van het vuur met deksel erop zodat ze warm blijven. Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een andere pan. Kleur hierin de uitgesneden vormpjes brood kort in een hete pan. Leg deze gekleurde vormpjes opzij. Doe de fijngesneden groene kruiden bij de eieren (goed mengen). Neem terug je pan van daarjuist en smelt er nog een klontje boter bij. Gaarroer de eieren in de pan, blijf voordurend roeren. Op het laatste ogenblik een klein beetje room eronder roeren (1 a 2 eetlepels room). schik nu de champignons op het bord (zie hieronder serveertips) en gebruik dezelfde pan om een saus te maken. Gebruik het bakvocht van de champignons en voeg er de madeira en de espagnola bij. Laat dit alles doorkoken. smaak af en werk af men nog wat boter.
Les Oeufs Brouilles Aux Pleurotes is een recept van Smulweb.nl