Zet het varkensvlees op met royaal kokend water. Voeg wat zout toe. Kook het vlees 25-30 minuten. Laat het op een zeef uitlekken. Gebruik het kookvocht om de aardappelblokjes in te koken (ca. 12 minuten). Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken. Snijd het spek in 8 plakken. Leg ze samen met de rozemarijntakjes op de bodem van een pan. Spreid de zuurkool erover uit. Schenk de wijn erover. Breng alles aan de kook. Temper de warmtebron en laat alles 20-25 minuten, met het deksel op de pan, zachtjes smoren. Verhit een koekenpan met opstaande rand (een wok is nog beter) en laat de olie en de boter heet worden. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Bak de aardappelblokjes en het vlees er, onder regelmatig omscheppen, zo lang in tot de aardappelblokjes wat kleur hebben gekregen.