Vraag aan de slager of hij de stukjes vlees plat maakt, of sla ze zelf plat op een houten plank. maak eerst de tomatensaus. verwarm daarvoor een scheut olijfolie in een koekenpan, en haal met een vork 2 teentjes knoflook door de olie. snipper het spaanse pepertje en doe dit in de olie. voeg dan de tomaten toe. je kunt deze het beste van tevoren ontvellen door ze even onder te dompelen in heet water. strooi de gewassen basilicumblaadjes in de saus, breng het geheel op smaak met wat zout en laat het onder af en toe roeren ongeveer een kwartier sudderen. deze saus is overigens ook heerlijk over spaghetti en andere pasta′s. doe vervolgens in een tweede pan nogmaals een scheut olijfolie, twee teentjes knoflook en een gesnipperd spaans pepertje. bak hierin in ongeveer 5 minuten de stukjes vlees goudbruin. strooi pas zout over het vlees als het al dichtgeschroeid is haal het vlees dan uit de pan en doe - in de olie van het vlees - de tomatensaus. doe het vlees in de saus, strooi hierover rijkelijk oregano en kappertjes en laat alles nog op een laag vuur, met de deksel op de koekenpan, nog een kwartiertje sudderen. serveren met een volle rode wijn, of met een friswitte wijn, afhankelijk van het weer en het seizoen