Klop de eierdooiers los met de cointreau. Verwarm de room. Snij het vanillestokje in de lengte open, leg het in de warme room en laat het op een matige warmtebron ca 10 tot 15 min. trekken. Los er vervolgens de suiker in op. Schenk er al roerend de losgeklopte eierdooiers bij en meng de koffie erdoor. Laat al roerend de massa iets binden. Haal het van de warmtebron en zeef de massa. Laat het afgedekt 2 tot 3 uur in de koelkast goed koud worden. Schenk de massa in de ijsmachine en meng er als het lobbig begint te worden de cacao of de geraspte chocola doorheen. Schil de perzik, verwijder de pit en snij de perziken in stukjes. Doe de suiker in de pan en laat karamelliseren. Temper de warmtebron en meng er voorzichtig de citroensap door. Voeg er de stukjes perzik bij en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Blus de saus af met cognac.