Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de paprika′s met de velkant naar boven op de bakplaat. Leg de uipartjes erbij. Besprenkel de groenten met 2 el. olie en rooster ze in de oven in 20-30 minuten tot ze zacht zijn. Laat de paprika′s in een afgesloten plastic zak afkoelen. Breek de spaghetti in kleinere stukken en kook deze in ruim kokend water met iets zout. Laat de spaghetti afkoelen. Meng 2 el. olie met de azijn, breng op smaak met zout en peper. Verhit de rest van de olie en bak de knoflook en salie in een paar tellen goudbruin en knapperig. Neem ze uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes prosciutto in 3-4 minuten knapperig in de overgebleven salie-olie, keer ze regelmatig. Neem de plakjes uit de pan en laat ze uitlekken. Verwijder de velletjes van de paprika′s en snij het vruchtvlees in dunne repen. Meng de pasta met de overige ingredienten, breng op smaak met zout en peper. Serveer de salade lauwwarm.
Spaghettisalade Met Geroosterde Paprika En Prosciutto is een recept van Smulweb.nl