Mosselen Op Italiaanse Wijze

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Leg de mosselen in een grote pan. Verdeel de plakjes knoflook, 11/2 eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie erover. Smoor de mosselen met het deksel op de pan op matig hoog vuur in ca. 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open. Snijd intussen de andere tomaten in dunne plakjes en leg ze in een schaal. Klop een dressing van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Schep de mosselen in twee diepe borden en houd ze warm (in een oven van 100 ?C of onder aluminiumfolie). Verhit de laatste lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de blokjes tomaat zachtjes aan. Voeg 1,5 dl van het smoorvocht van de mosselen toe en kook dit op hoog vuur in ca. 4 minuten in. Voeg peper naar smaak toe en geef de saus apart bij de mosselen.

Mosselen Op Italiaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept