Gegratineerde Oesters Op Aardappelpuree Met Bleu D?Auvergne

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen met wat zout gaar. Doe ze met de melk, de olijfolie en de peterselie in een kom en prak met een vork ijn. Breng op smaak met zout en peper en houd ze warm. Open de oesterschelpen. haal de oesters eruit en vang het vocht op. Gooi de bovenste helften van de schelpen weg en maak de onderste schoon. Klop eierdooiers en wijn in een kleine kom door elkaar en zet deze op een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het hete water niet raakt). Klop tot het mengsel dik wordt en in volume is verdubbeld Klop de slagroom met de kaas 2 tot 3 minuten en bouw dit samen met het oesternat door het dooiermengsel. Verdeel de aardappelpuree over de schoongemaakte oesterschelpen. bestrooi de oesters met wat zout en peper. Leg ze op de aardappelpuree bedek ze met de saus. Zet ze 5 minuten onder een hete grill of in een hete oven tot ze goudbruin zijn. Dien ze meteen op.

Gegratineerde Oesters Op Aardappelpuree Met Bleu D?Auvergne is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pitasandwich met aubergine en blauwaderkaas
20 min
Bekijk recept
Kaasplank milde kazen
10 min Snack
Bekijk recept
Salade met stokbrood en blauwe kaas
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Courgettes Uit De Auvergne
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept