Kook de aardappelen met wat zout gaar. Doe ze met de melk, de olijfolie en de peterselie in een kom en prak met een vork ijn. Breng op smaak met zout en peper en houd ze warm. Open de oesterschelpen. haal de oesters eruit en vang het vocht op. Gooi de bovenste helften van de schelpen weg en maak de onderste schoon. Klop eierdooiers en wijn in een kleine kom door elkaar en zet deze op een pan met zachtjes kokend water (zorg dat de bodem van de kom het hete water niet raakt). Klop tot het mengsel dik wordt en in volume is verdubbeld Klop de slagroom met de kaas 2 tot 3 minuten en bouw dit samen met het oesternat door het dooiermengsel. Verdeel de aardappelpuree over de schoongemaakte oesterschelpen. bestrooi de oesters met wat zout en peper. Leg ze op de aardappelpuree bedek ze met de saus. Zet ze 5 minuten onder een hete grill of in een hete oven tot ze goudbruin zijn. Dien ze meteen op.
Gegratineerde Oesters Op Aardappelpuree Met Bleu D?Auvergne is een recept van Smulweb.nl