*Terwijl het deeg rust begin je aan de vulling: snijd het spek in piepkleine dobbelsteentjes.* pel de ui en hak hem fijn. Snijd de prei in smalle ringen. *snijd het vruchtvlees van de paprika in piepkleine blokjes. *Smelt de boter in een koekenpan en laat de spekjes al roerende zachtjes uitbakken. *Voeg de ui, de prei en de paprika toe en laat de groenten een paar minuten meebakken. *Schep de mosselen door het groentemengsel en neem de pan van het vuur. *Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ronde lap en bekleed hiermee een platte taartvorm. *Prik de deegbodem hier en daar in met een vork en verdeel de mosselvulling over de bodem. *Klop de eieren los met de slagroom en roer de kaas erdoor. *Breng het mengsel met peper, zout en nootmuskaat op smaak en giet het over de mosselvulling. *Bak de taart 10 minuten op 200grC voorverwarmde oven, temper de temperatuur dan tot 180grC en laat de taart nog 20-30 minuten bakken tot het deeg gaar en ei-roommengsel gestold is. *Snijd de quiche in punten en serveer hem warm of op kamertemperatuur.
Quiche Van Mosselen En Spek is een recept van Smulweb.nl