Mosselsoep Met Tomaten En Saffraan

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit de olijfolie in een royale pan en voeg de uien,wortel en prei toe en fruit zachtjes aan.Voeg het zout en knoflook toe en laat dit 10 min pruttelen,zonder bruin te laten worden.Voeg de mosselen en de fles wijn toe en sluit de pan.Kook dit ongeveer 5 min totdat alle schelpen open zijn.Neem de pan van het vuur en schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.Verwijder mosselen die niet geopend zijn.Draai het vuur laag,voeg de tomaten toe met het sinaasappelsap.Laat dit enkele minuten zachtjes stoven.Voeg de saffraan toe aan de room en voeg het geheel dan toe aan de soep. Voeg als laatste de mosselen weer toe en voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.

Mosselsoep Met Tomaten En Saffraan is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept