Ontdooi en was de garnalen en dep ze goed droog. Roer een marinade van de chillisaus, de braad en grillkruiden, de Tabasco, de tomatenketchup, het citroensap en de olie. Leg de garnalen in de marinade en laat dit 2 uur afgedekt in de koelkast staan. Maak ondertussen de rouille, ontpit de pepers en snijd ze in stukjes. Maak van het brood kruim in de keukenmachine. Pel de tenen knoflook en hak ze wat fijner. Pureer nu de pepers met het broodkruim, het zeezout en de knoflook. Schenk er langzaam wat olie bij tot er een smeuige massa ontstaat. Maak het op smaak met zout en peper. Haal vlak voor het diner de gamba′s uit de marinade en leg ze tussen twee roostertjes klaar in de koelkast. Leg ze op twee voorverwarmde bordjes, waarop ook een klein bakje met rouille staat en een partje citroen ligt. Strooi de peterselie erover. Zet eventueeel twee kleine vingerkommen met lauwwarm water met wat druppeltjes citroen, of een schijfje citroen erin, op tafel om de vingers schoon te maken. Garnalen pellen het makkelijkst met de vingers.
Gegrilde Gamba's Met Rouille is een recept van Smulweb.nl