Sint-jakobsschelpen droogdeppen met keukenpapier en opzij leggen. Het wit van het sjalotje in de keukenmachine snipperen en er garnalen, de helft van de sherry en de helft van de sojasaus bij doen. Voeg 2 theel. maizena toe. de bovenkant van de sint-jakobsschelpen royaal bedekken met het garnalenmengsel en door de maizena wentelen. Olie verhitten en sint-jakobsschelpen frituren tot de buitenkant goudbruin is en ze dan op een schaal schikken. Olie afgieten en pan schoonvegen. 2 Eetl. olie in pan terugdoen en peultjes kort roerbakken met het gehakte groen van het sjalotje en gember. Water met bouillonpeoder, 2 theel. maizena en de rest van de sherry en de sojasaus toevoegen. roeren tot het mengsel indikt. Peultjes met saus over de sint-jakobsschelpen gieten en direct opdienen.
Gevulde Sint-jakobsschelpen Met Peultjes is een recept van Smulweb.nl