Klop au bain marie de eidooiers, de rest van het water, het zout, de castric (water met azijn met witte wijn met peperkorrels met dragon zoals hierboven beschreven) en de gesmolten boter tot een gebonden saus. Voeg als laatste de tomatensaus toe. Voor de vulling: Snijd de courgette in juliennes, schil de bio-aardappelen en bewaar de (onbespoten) schil. Blancheer de paprikablokjes. Schep de mosselen, de preiringetjes, de wortelblokjes, de courgetteblokjes, de paprikablokjes en de garnalen door elkaar. Trek het strudeldeeg zo dun uit dat je er de krant door kunt lezen. Besprenkel het deeg met de gesmolten boter en verdeel de vulling over een derde van het deeg. Rol de strudel mooi strak op. Bestrijk hem met gesmolten boter en strooi de geraspte kaas erover. Bak de strudel in de op 210 graden Celsius voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten zeer krokant. Frituur de aardappelschilletjes goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep op warme borden een bedje van courgettejulienne. Schep er een lepel saus op. Zet hier een stukje mosselstrudel op.
Mosselstrudel Met Tomaten-botersaus En Tomatenchutney is een recept van Smulweb.nl