Mosselen Met Knoflook En Spek(frankrijk)

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

DE BEREIDINGSTIJD IS ZONDER VOORBEREIDINGEN! KOOK DE MOSSELEN/GEMENGDE SCHELPDIEREN NIET TE LANG.ALS DE SCHELPEN OPEN ZIJN,ZIJN ZE GAAR. BIJ TE LANG KOKEN GAAT ZEKER SMAAK VERLOREN EN WORDT HET SCHELPVLEES TAAI ! Verhit de olie in een grote koekenpan.Bak hierin 5 min. de prei,de knoflookplakjes en het spek. Schep van dit mengsel de helft in een pan. Doe de wijn en 3/4 van de bladselderij in een grote pan en kook daarin de mosselen tot dat de schelpen open zijn.(Hussel de mosselen tijdens het koken enkele malen om) Doe de mosselen even in een schaal,zeef het kookvocht en voeg er 3 dl. van toe aan het prei,spek en knoflookmengsel in de andere pan.Roer de creme fraiche er door en laat lichtjes binden.Voeg evt. wat zout en vers gemalen zwarte peper toe. Doe de mosselen terug in de (lege) mosselpan en schep de saus er overheen. Bestrooi de mosselen met het restje selderrijblaadjes. Serveer direct.

Mosselen Met Knoflook En Spek(frankrijk) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept