Gebakken Mosselen

2
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Melk, ei, 1 eetlepel olie, zout en peper met een garde goed mengen in een kom. Al roerend de bloem toevoegen tot u een egaal stroperig deeg verkrijgt. De mosselen grondig afspoelen onder stromend water. Mosselen die reeds open zijn, wegwerpen. De mosselen met een beetje water in een grote pan doen en in 5-7 minuten onder deksel op een zeer warm vuur gaarkoken. Zodra alle schelpen open zijn, de mosselen op een zeef leggen, laten uitlekken en afkoelen. Met behulp van een vork het mosselvlees van de schelpen losmaken en laten uitlekken. De resterende olijfolie zeer sterk verhitten in een pan. De mosselen een voor een in het deeg wentelen en op een matig vuur goudbruin bakken. Vervolgens op keukenpapiet laten uitlekken en warm opdienen.

Gebakken Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept