- Voeg het laurierblad en de knoflook toe en blus af met 1 liter tuinkruidenbouillon.
- Laat dit ca 10 min koken.
- schep de groeten uit het vocht en bewaar in een schaal - Voeg de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen aan de bouillon toe en kook ze, afgedekt, op een hoog vuur, in ca 5 min gaar, of tot alle schelpen open zijn.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een kom. - Laat de mosselen iets afkoelen en haal deze uit de schelpen. Gebruik de nog gesloten mosselen niet! Verwijder deze, want deze mosselen zijn niet meer geschikt voor consumptie. Bewaar 6 mosselen in de schelp ter garnering - Je kunt eventueel de groenten pureren in een foodprocessor of staafmixer. Roer de groenten(puree) door de bouillon.
- Voeg nog 2,5 dl water toe. Breng de soep aan de kook. Af en toe roeren.
- Roer de maizena met de slagroom tot een glad papje en meng dit al roerend door de soep.
- Voeg de grove mosterd toe en roer dit goed door de soep. _ Voeg de mosselen toe en laat ze snel en door en door warm worden. Strooi er fijngehakte peterselie over - Dien de soep onmiddelijk op en garneer ieder soepbord met een schelp.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Smakelijk!"},"recipeYield":"6 "}