Mossel-mosterdsoep

6
20-30 min -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verhit de olie in de pan en fruit hier, onder af en toe roeren, de gesneden groenten in.
- Voeg het laurierblad en de knoflook toe en blus af met 1 liter tuinkruidenbouillon.
- Laat dit ca 10 min koken.
- schep de groeten uit het vocht en bewaar in een schaal - Voeg de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen aan de bouillon toe en kook ze, afgedekt, op een hoog vuur, in ca 5 min gaar, of tot alle schelpen open zijn.
- Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een kom. - Laat de mosselen iets afkoelen en haal deze uit de schelpen. Gebruik de nog gesloten mosselen niet! Verwijder deze, want deze mosselen zijn niet meer geschikt voor consumptie. Bewaar 6 mosselen in de schelp ter garnering - Je kunt eventueel de groenten pureren in een foodprocessor of staafmixer. Roer de groenten(puree) door de bouillon.
- Voeg nog 2,5 dl water toe. Breng de soep aan de kook. Af en toe roeren.
- Roer de maizena met de slagroom tot een glad papje en meng dit al roerend door de soep.
- Voeg de grove mosterd toe en roer dit goed door de soep. _ Voeg de mosselen toe en laat ze snel en door en door warm worden. Strooi er fijngehakte peterselie over - Dien de soep onmiddelijk op en garneer ieder soepbord met een schelp.
- Breng de soep op smaak met zout en peper. Smakelijk!

Mossel-mosterdsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselen en mie in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept