Deense Mosselen

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in ringen en fruit ze in de hete boter tot ze glazig zijn. Blus met de wijn en laat alles even opkoken. Voeg het karwijzaad en de jeneverbessen toe en laat het geheel op middelhoog vuur 10 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze circa 10 tot 15 minuten op groot vuur tot de schelpen open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een voorverwarmde schaal. Laat het kooknat wat inkoken, voeg de creme fraiche toe en breng met Aquavit, peper, zout en suiker mild op smaak.

Deense Mosselen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Ris a la mande (Deense rijstepap)
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolgratin blauwaderkaas
20 min Bijgerecht
Bekijk recept