Kroketten

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Na het tekken van het vlees de bouillon zeven en zonodig aanvullen met water tot 1000 cl. Snijd het vlees klein en smelt de boter en voeg de bloem in een keer toe en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Giet de bouillon er bij en roer de saus goed glad. Voeg het vlees en de peterselie toe en maak de ragout op smaak met de kruiden. Strijk de massa uit op natgemaakte diepe borden en laat het afkoelen (liefst in de ijskast). Klop de eieren los met water, vorm van de ragout niet al te dikke kroketten. Haal ze door de bloem dan door het eimengsel en daarna door de paneermeel en bak ze in frituurvet van plm. 180 graden.

Kroketten is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van grijze garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdvink met aardappelkroketten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van grijze garnalen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept