Laat de cranberry′s samen met het sinaasappelsap, de rode wijn, 40 gram van de boter en de suiker in een steelpan aan de kook komen. Laat de saus ca. 20 minuten zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 160 graden. Haal het vlees uit de koeling en dep het droog. Verhit de rest van de boter. Bak de rosbief bruin aan. Schil de appel heel dun. Hak de schillen zo klein mogelijk. Snijd de rest van de appel in kleine stukjes en roer die door de cranberrysaus. Ontkorst het brood en verkruimel het. Meng de appelschillen met het broodkruim, de honing en de tijm. Neem het vlees uit de pan en leg het in een vuurvaste schaal. Verdeel het appelmengsel hierover. Bak de rosbief in ca. 30 minuten rose in de oven. Bedek het vlees halverwege met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Neem de rosbief uit de oven, bestrooi deze met zout en peper en laat minstens 10 minuten onder folie rusten. Zet 4 borden in de nog warme oven om ze voor te verwarmen. Verwarm de cranberrysaus op laag vuur. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer de saus erbij.
Rosbief Met Appeltjeskorst En Cranberrysaus is een recept van Smulweb.nl