Pel en snipper de ui en knoflook. Ui, knoflook en gehakt rul bakken in olie (5 min.). Roer de specerijen, tomatenpuree en rozijnen door het gehakt en schenk er 1,5 dl water bij. 5 Min. zachtjes laten pruttelen tot bijna al het vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehakt- mengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter en bestrijk een ovenschaal (rond) dun met boter. Bestrijk 6 velletjes deeg met boter, bekleed hiermee de ovenschaal en laat die over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het over- hangende deeg erover en dek het af met de rest van het deeg dat ook weer bestreken is met boter. Bestrijk de bovenkant van de taart ook met wat boter en bak deze in het midden van de oven (voorverwarmd op 200 C) in 45 minuten goudbruin.
Kruidige Marokkaanse Gehakttaart is een recept van Smulweb.nl