Kruidige Marokkaanse Gehakttaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Ui, knoflook en gehakt rul bakken in olie (5 min.). Roer de specerijen, tomatenpuree en rozijnen door het gehakt en schenk er 1,5 dl water bij. 5 Min. zachtjes laten pruttelen tot bijna al het vocht is verdampt. Neem de pan van het vuur, roer de kruiden door het gehakt- mengsel en breng het pittig op smaak met zout en peper. Smelt de boter en bestrijk een ovenschaal (rond) dun met boter. Bestrijk 6 velletjes deeg met boter, bekleed hiermee de ovenschaal en laat die over de schaal hangen. Schep het gehaktmengsel op het deeg, vouw het over- hangende deeg erover en dek het af met de rest van het deeg dat ook weer bestreken is met boter. Bestrijk de bovenkant van de taart ook met wat boter en bak deze in het midden van de oven (voorverwarmd op 200 C) in 45 minuten goudbruin.

Kruidige Marokkaanse Gehakttaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse gehakttaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehakttaart met nasikruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkool-gehakttaart met appel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept