Vleesballetjes Met Yoghurtsaus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Gehakt, ui, dille, kardemom en komijn in een middelgrote kom vermengen en balletjes vormen; 1 eetlepel per balletje. Verhit olie in een zware pan en voeg balletjes toe. Op matig vuur 5-10 minuten rondom bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Yoghurtsaus: yoghurt en maizena in een pan glad roeren. Al roerend 5 minuten laten sudderen, tot de yoghurt indikt. De maizena voorkomt dat de yoghurt gaat klonteren. Voeg de balletjes bij de yoghurtsaus en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Roer de koriander en het komijnzaad erdoor. Serveer de vleesballetjes met een uiensalade of een warm pitabrood. Let op: de vleesballetjes kunt u ook maken van mager lamsgehakt. Vervang dan de koriander door verse muntblaadjes.

Vleesballetjes Met Yoghurtsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoofpotje met wortels en vleesballetjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept
Tapa's / vleesballetjes in tomatensaus
0 min
Bekijk recept
Rijstnoedelsoep met vleesballetjes
0 min
Bekijk recept