2. Pel de sjalotten en de knoflook. Hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en de wortels en snijd ze in stukken.
3. Kook de aardappel met de wortel 10 minuten in water met zout en giet ze af.
4. Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
5. Breng de bouillon aan de kook.
6. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 minuten.
7. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
8. Verdeel het sjalottenmengsel en het vlees over de bodem van de keramische pot van de slowcooker.
9. Strooi er bloem en zout en peper erover. 10. Verdeel de aardappelen met de wortels, de pruimen en de olijven erover. 11. Schenk er de saffraan met het weekwater en de bouillon bij en bestrooi met zout en peper. 1
2. Zet de cooker op ?low?. Laat het gerecht in ? 8-10 uur gaar worden.
Kruidige Stoofschotel Met Pruimen is een recept van Smulweb.nl