Je laat eerst de sucadelapjes op kamertemperatuur komen(ongeveer drie kwartier). Voordie tijd kun je ze al bestrooien met peper en zout. Dan laat je in de pan de boter goed heet worden en bak je de lapjes rondom lekker bruin. Als ze mooi bruin zijn voeg je er water bij tot het net allemaal onder staat. Doe dan de uien erbij die je halveerd en prik de kruidnagels erin.Tomaten in blokjes erbij,foelie,knoflook,laurierblaadjes,bouillonblokjes,kerrie en azijn. Zeker een uurtje of drie laten stoven met de deksel op de pan,soms moet het ook langer. Je moet gewoon tussendoor even proeven,als het vlees echt uitelkaar valt is het goed. Als het vlees gaar genoeg is,pak je de lapjes even uit de pan en doe je het braadvocht door de zeef. Dan maak je de jus af,even eerst proeven natuurlijk en naar smaak kruiden toevoegen. Is ie goed van smaak dan een beetje allesbinder erbij(moet je er pas bij doen als de jus kookt). Goed roeren en kijken of de jus de gewenste dikte heeft(dat is voor iedereen verschillend). Dan leg je de lapjes weer terug,en het is klaar!!
Overheerlijke Sucadelapjes!! is een recept van Smulweb.nl