Rol het deeg op een met wat bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een doorsnede van 32-36 cm. Bekleed de beboterde bodem en wand van de vorm ermee. Prik gaatjes in de deegboden. Plaats de vorm, afgedekt met plastic folie, tot verder gebruik in de koelkast. Verhit een wok of koekenpan en laat olie en boter heet worden. Wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Bak de champignons er, onder regelmatig omscheppen, 5 minuten in. Voeg tijdens het bakken de sjalotten toe en schep vlak voor het einde de knoflook erdoor. Laat de champignons op een zeef uitlekken en afkoelen. Klop in een kom de eieren los. Roer melk en room erdoor en voeg wat zout, peper en eventueel nootmuskaat toe. Roer de peterselie erdoor. Verdeel de hamreepjes zo gelijkmatig mogelijk over de deegbodem. Schik de champignons erop. Schenk het eiermengsel erover. Plaats de vorm iets onder het midden op het rooster in de tot 220 graden voorverwarmde oven. Bak de taart in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart dan nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan. Neem daarna wand en bodem van de vorm weg. De in de quichevorm gebakken taart kan in de vorm worden opgediend.
Hartige Taart Met Champignons is een recept van Smulweb.nl