Boerenkool-kaassouffle

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de boerenkool en kook deze 10 minuten met aanhangend water. Laat de kool goed uitlekken en vang het kookvocht op.Snijd de gember nog iets fijner en schep deze door de kool.Splits de eieren.Prak de camembert of brie fijn, of rasp de Goudse kaas op een grove rasp. Roer de eidooiers en het kookvocht (2-

2.1/2 deciliter) erdoorheen met de peper, het zout, de nootmuskaat en de Worcestersaus.Beboter de ovenschaal(tjes).Sla de eiwitten stijf. Schep het koolmengsel luchtig door de kaasmassa en de eiwitten.Zet de schaal(tjes) in de voorverwarmde oven en laat er in circa 30 minuten een goudgele korst op komen.

Boerenkool-kaassouffle is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kaassouffle Zonder Fratsen
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
DE ECHTE HOLLANDSE KAASSOUFFLE
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaassouffle
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept