* Doe de wortel ,bleekselderij en ui in de kleine magnetronschaal en dek af met magnetronbestendig deksel.* Kook op 100% gedurende 5 tot 6 minuten ,tot de groenten beetgaar zijn.* Zet weg tot later gebruik.* Doe de boter in een magnetronbestendige maatkan.* Verhit de boter op 100% gedurende 45 tot 60 seconden of totdat de boter is gesmolten.* Voeg de bloem en het zout bij de boter en roer er achtereenvolgens room ,melk en kippenbouillon door tot een gladde massa.* Verwarm op 100% gedurende 7 tot 8 minuten ,tot de saus dik is.* HALVERWEGE DE KOOKTIJD EENMAAL GOED DOOREEN KLOPPEN!* Voeg de groenten ,de doperwtjes en de kippenblokjes toe aan de saus.* Doe het mengsel in de ovenbestendige vorm en dek het geheel af met de repen pie-deeg zodat een ruitpatroon ontstaat.* Kook met CONVECTION(hete lucht) op 230 graden gedurende 40 tot 45 minuten ,tot het deeg mooi goudbruin is en de ragout kookt.
KIPPEN-PIE MET TUINKRUIDEN is een recept van Smulweb.nl