Tomaten-eiertaart

5
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In plaats van 8 grote tomaten kunt u ook 10 kleine tomaten nemen. Benodigde materialen: een ovenschotel Dompel de tomaten 30 seconden in kokend heet water, pel ze, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Snijd ze in kleine stukjes en laat ze minstens een half uur in een zeef uitlekken. Smelt op heel zacht vuur de geraspte gruyere al roerende in de slagroom. Verdeel de stukken tomaat gelijkmatig over een ingeoliede ovenschotel. Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius. Klop eieren en eierdooier en meng daar het kaasroommengsel en de basilicum door. Op smaak brengen met flink wat zout en peper. Over de stukken tomaat uitgieten. De schotel 40 minuten in de warme oven zetten. Leg dunne plakjes mozzarella op de eiertaart en zet hem nog enkele minuten onder de grill. Warm opdienen.

Tomaten-eiertaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spek- en eiertaart
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
eiertaart met kersen
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Eiertaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige Eiertaart
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept