Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten fijn en verkruimel de sneetjes witbrood en meng het kerriepoeder erdoor. Doe dit mengsel over in een diep bord. Klop in een ander diep bord het eiwit los met 1 eetlepel water,zout en peper. Haal de scholfilets een voor een door het eiweit en wentel ze dan door het hazelnootmengsel. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok en roerbak de prei ca. 3 minuten. Voeg het citroensap met zout, peper en 1 eetlepel water toe en verwarm de prei nog ca. 3 minuten. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekepan en bak de scholfilets op een matig hoog vuur in ca. 2-3 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Schep de prei in het midden van vier warme borden en leg de schol erop.
Gebakken Scholfilets Met Prei is een recept van Smulweb.nl