Bestrijk het brood aan weerszijden met boter. Bak de sneetjes in een hete koekenpan aan weerszijden goudbruin. Leg de sneetjes op een met een kwastje met boter of olie bestreken bakplaat. Schik de ham op het brood. Verhit een wok en laat er 1.5 eetlepel olie door walsen. Voeg de spinazie bij gedeelten toe en laat ze onder voortdurend omscheppen, 2-3 minuten bakken. Strooi er allesbinder over en schep alles enkele malen goed om. Voeg naar smaak zout en peper toe. Houd de spinazie warm. Verhit de (schoongemaakte) wok opnieuw en laat er 20 gram boter en 1 eetlepel olie heet in worden. Bak de champignons er, onder voortdurend omscheppen, zolang in tot vocht dat tijdens het bakken is vrijgekomen is verdwenen. Strooi wat zout en peper over de champignons. Verdeel de spinazie zo gelijkmatig mogelijk over de boterhammen met ham. Schik de gebakken champignons er op en dek alles af met de kaas. Plaats de bakplaat in het midden van een tot 220 o C. voorverwarmde oven of onder een reeds hete (oven)grill. Zodra de kaas begint te ?lopen? en ook al een kleurtje begint te krijgen kan de bakplaat uit de oven worden genomen.
Spinazie Met Ham En Champignons Op Toast is een recept van Smulweb.nl
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)