Stoofperen

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In een ruime pan de rode wijn, suiker, kaneelstokjes, kruidnagel en citroenschilletjes aan de kook brengen.
  • 2 De geschilde peren erin leggen (volledig bedekt!). Voeg evt. nog wat wijn of water toe.
  • 3 Hele peren ong. 1 uur laten stoven. Halve peren ong. 40-45 minuten stoven.
  • 4 Voeg het laatste kwartier de rozijnen toe
  • 5 Zetmeel met 1 eetl. water gladroeren en voeg dit aan de vloeistof toe; laat de saus even binden en giet hem door een zeef over de peren. Ik laat de peren ook wel langer koken tot ze zacht worden (stoven; zo′n drie uur). Ik bind alles dan met wat maizena. Af laten koelen en koud serveren. Dus is dit recept ideaal om van tevoren te maken.

Stoofperen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Peer met amandelschaafsel
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept