Aardappelen Met Venkel

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de venkels schoon. Verwijder eventueel aangetaste bladeren en neem van elke venkel het onderste deel van de voet weg. Snijd de venkels in smalle reepjes. Snijd de aardappelen eveneens in smalle reepjes. Zet de venkelreepjes op met ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat ze 8 minuten zachtjes koken. Schep daarna de aardappelreepjes er door en laat alles nog 4-5 minuten zachtjes koken. Stort alles op een zeef om uit te lekken. Schep in een kom de boerenkaas, venkel en aardappelreepjes luchtig door elkaar. Doe alles over in een beboterde ovenvaste schaal. Strooi er broodkruim over en leg er flintertjes boter op. Plaats de schaal in het midden van de tot 200 graden voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 25-30 minuten.

Aardappelen Met Venkel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept