Smelt de boter in een grote koekenpan op een hoog vuur.Voeg de champignons, de geweekte paddestoelen en de tijm toe en bak 8-10 minuten tot de paddestoelen zacht zijn en het vrijgekomen vocht volledig verdampt is; roer regelmatig.Voeg zout en peper toe. Vermeng de blauwe kaas en de room in een kom tot een gladde massa en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg eenderde van de aardappels op de bodem van de gratineerschaal. Bedek ze met de helft van de paddestoelen. Voeg de helft van de overgebleven aardappels toe en bedek deze weer met de overige paddestoelen. Eindig met de laatste aardappels en bedek deze met het kaas~roommengsel. Bestrooi de bovenkant gelijkmatig met Parmezaanse kaas. Zet de schaal 40-50 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de room bijna helemaal opgenomen is.
Aardappelgratin Met Paddenstoelen is een recept van Smulweb.nl