Knapperige Lenterolletjes

4
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de eieren los met melk, zout en peper. Bak er in boter 4 dunne kleine omelettes van en laat deze afkoelen. Snijd of hak de kipfilet tot grof gehakt. Bak in 1 el olie de uitgeperste knoflook en de kip rul en gaar en breng dit op smaak met 1 el ketjap, zout en peper. Laat de kip afkoelen. Kook in ruim water met zout 1 min. de tauge en neem dit uit de pan. Kook in hetzelfde water de asperges beetgaar. Spoel de groente direct koud af en laat ′m uitlekken. Snijd de asperges en de ananas in lange smalle reepjes. Snijd de harde nerven van de slabladeren wigvormig weg en leg op elk blad een omeletje.Leg horizontaal over het midden van elk omeletje een ′Iijntje′ van de kip, tauge, enkele reepjes asperges en ananas en een paar sprietjes bieslook. Rol het slablad met de vulling op tot een stevig rolletje. Roer een sausje van = dl ketjap, honing en sesamolie en breng het op smaak met limoensap, zout en peper. Geef het sausje apart bij de rolletjes.

Knapperige Lenterolletjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vietnamese lenterolletjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenterolletjes
Snack
Bekijk recept
Lenterolletje met kreeft
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Thaise dipsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Knapperige salade met peterseliedressing
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept