Maak eerst de tomatensaus. Pel de ui en hak deze fijn. Ontvel de tomaten. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oregano en basilicum, zout en peper toe en breng de massa aan de kook. Laat de saus, afgedekt, circa 30 minuten zachtjes sudderen. Proef af en voeg eventueel wat suiker toe. Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het hele donkere groen en snijd de preien in stukjes van drie centimeter lengte. Smelt de boter in een pan, roer de prei, de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei, afgedekt, in circa 10 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe even door. Serveer de goed uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum. Serveren met aardappelpuree en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.
Italiaanse Gestoofde Prei Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl