Rasp de tomaat (4 stuks; hou er eentje achter!), de geschilde komkommer en ui en vang het vocht in een grote kom op. Zeef de grotere stukjes en eventuele pitjes er uit. Voeg de olijfolie, uitgeperste citroen, fijngesneden blaadjes munt en peterselie toe. Maak op smaak met peper en zout. Voeg het halve pak couscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit minstens een halve dag in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken en de couscous kan wellen. Daarna kun je de smaak beoordelen en eventueel nog wat meer munt of peterselie er aan toe voegen. Als de tabouleh iets te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. Vlak voor het opdienen de vijfde tomaat ontvellen en van zaadjes ontdoen, in hele kleine blokjes snijden en door de couscous roeren voor het kleuraccent.
Tabouleh A La Facon Valerie: Couscous Salade is een recept van Smulweb.nl