Tabouleh A La Facon Valerie: Couscous Salade

4
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rasp de tomaat (4 stuks; hou er eentje achter!), de geschilde komkommer en ui en vang het vocht in een grote kom op. Zeef de grotere stukjes en eventuele pitjes er uit. Voeg de olijfolie, uitgeperste citroen, fijngesneden blaadjes munt en peterselie toe. Maak op smaak met peper en zout. Voeg het halve pak couscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit minstens een halve dag in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken en de couscous kan wellen. Daarna kun je de smaak beoordelen en eventueel nog wat meer munt of peterselie er aan toe voegen. Als de tabouleh iets te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. Vlak voor het opdienen de vijfde tomaat ontvellen en van zaadjes ontdoen, in hele kleine blokjes snijden en door de couscous roeren voor het kleuraccent.

Tabouleh A La Facon Valerie: Couscous Salade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde forel van de barbecue
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tabouleh met koolrabi
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde groente met feta & tabouleh
Bekijk recept