Baba Ghanush

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Prik de aubergine op een viertal plaatsen met een vork.Hou de aubergine aan een vork boven een open gasvlam. Laat langs alle kanten de pel schroeien.Als die begint te kraken is de augergine gaar.Laat afkoelen.Schil en pureer de aubergine in een mixer.Voeg er het citroensap, de tahina, het water en de knoflook aantoe.Mix nog eens tot je een romig purree krijgt, net als bij hummus.Doe de purree in een bord, giet er de olijf olie over en bestrooi met de gesnipperde ui en de peterselie.

Baba Ghanush is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min Nagerecht
Bekijk recept